farrell architecture

Telegraph Hill Bachelor Pad

A friend introduced me to a guy who was convinced he needed to replace every window in his house. His front windows were oriented north, but had a direct line of sight to the Golden Gate Bridge and the wind that whips across the city front. He also wanted a yoga studio. Normally you would put a yoga studio on the ground floor and place the more social rooms where you get the views, but that would eliminate a parking spot. The challenge of doing anything on Telegraph Hill is that there is absolutely no parking available. This house had 3 off-street spots. We preserved all three parking spots and added a floor for the yoga studio and two new roof decks. I got schooled on San Francisco politics during the planning process, but came out on top with a few new tools in the toolbox.